LED kelimesinin açılımı “Light Emitting Diode” “Işık Yayan Diyot” tur. Bir kapsül içinde kırmızı, mavi ve yeşil renkte chiplerden oluşmakta olup bağlantı noktaları aracılığıyla elektrik enerjisini alarak ışık verirler.
LED Ekranda Pixel Nedir?
Kırmızı, yeşil ve mavi İnsan gözünün görebileceği tüm renkleri alabilmek için gerekecek en küçük piksel hücresidir. 3 ana rengi de içerdiğinden bunların farklı tonlarının karışımından tüm renkler elde edilebilir.
LED Ekranda Pixel Mesafesi Ne Anlama Gelir?
RGB led chipleri bir kapsül içinde modül üzerine dizilir. Her kapsül arasında ki mesafe ne kadar az olursa modüle daha fazla led dizilmiş olur. Bu da çözünürlüğün ve netliğin artmasını sağlar. İç mekanda pixel mesafeleri 0.4mm e kadar düşmüş durumda yani LCD teknolojisinde aldığınız çözünürlüğün neredeyse aynısını ve hatta fazlasını artık LED ekranlarda da alabilmektesiniz.
LED Ekran Sistemlerinin Avantajları
LED ekran sistemleri büyük boyut ekran ihtiyacı olanların vazgeçilmez tercihi olma yolunda hızla ilerlemektedir. LCD video wall ve projeksiyon cihazlarının yerine LED Ekran çözümlerinin tercih edilme sebeplerinin bir kısmı aşağıdaki gibidir;
LED Ekranların parlaklık seviyeleri LCD ekranlara ve projeksiyon cihazlarına göre daha fazladır.
LED Ekranların ömrü LCD ekranlara ve projeksiyon cihazlarına göre daha uzundur.
LED ekranların tükettiği enerji diğer teknolojilere göre daha azdır.
LED ekranlarda ekran birleşim noktaların da herhangi bir birleşim çizgisi yoktur. Bunun aksine LCD video wall ekranlarda ekran birleşim yerlerinde çizgi mevcut olup bezel kalınlığı diye tabir edilmektedir. Bu sebepten dolayı LED ekranlarda görünürlük LCD video wall’a göre çok daha netdir.
LED ekranlar modül ve kabinlerden oluştuğu için daha esnek yapıdadır. Satış sonrası servis hizmetleri de LCD ekranlara göre daha fazladır.
Led ekranlar da istenilen dizilimi veya uygulama yapmak istediğiniz toplam alanı yakalamak LCD video wall ekranlara göre daha kolaydır.