Dijital Akıllı Kürsü, üst kısmında dokunmatik ekran, ön kısmında da dikey ya da yatay endüstriyel ekran bulunan, bilgisayar destekli akıllı konuşma platformudur.
Akıllı Dijital Kürsüler, konferans salonları, toplantılar, sunumlar ve son dönemde de üniversite dersliklerinde sıklıkla kullanılan yenilikçi kürsü çeşitleridir.
İlk çıkış zamanlarında sadece üstte ve önde ekranı bulunan dijital akıllı kürsüler, zamanla çok değişik donanımlarla beslenerek tam bir kontrol merkezi olarak kullanılmaya başlandı. Çok fazla fonksiyonu bulunan ve eğitim sektöründe hızla yayılmaya başlayan bu aygıtlarla ilgili bu sayfada bir çok bilgi bulabilirsiniz.
Dijital Akıllı Kürsüler iki farklı amaçla kullanılmaktadır bunlar;
- Konferans ve toplantı salonları için kullanılan dijital kürsüler
- Üniversitelerde akıllı sınıf oluşturmak için kullanılan kürsüler
Konferanas ve toplantı salonları için kullanılan dijital kürsüler
Geleneksel kürsülerin yerini alan akıllı dijital kürsülerin, toplantı salonlarında ve konferans salonlarında kullanımı yaygınlaşmaya başladı.
Konuşmacıya büyük ölçüde fayda sağlayan bu yeni teknoloji, katılımcı etkileşimini üst seviyeye çıkarma da yardımcı bir unsur. Dijital akıllı kürsülerde birden çok özellik bulunmakta bunları şu şekilde sıralayabiliriz.
Dokunmatik üst ekran: Kürsünün üst kısmında bulunan dokunmatik ekran ve embedded (gömülü) bilgisayar sayesinde sunumlar daha zevkli ve kolay hale geliyor. Dual ve multi touch destekli olarak dokunmatik opsiyon sunulan kürsülerde usb girişleri de bulunmaktadır.
Mikrofon: Üzerinde gelen mikrofonlar konferans salonlarındaki ses sistemleri veya mikserlere kolayca bağlanabiliyor.
Entegrasyon : Kürsü üzerinde bulunan çıkış portları sayesinde barkovizyona anında görüntü aktarılabiliyor. Çıkışlar VGA veya HDMI olarak opsiyon sunulmakta.
Ön Ekran : Kürsünün ön kısmında bulunan ekranda konuşmacının adı ve sunumun bilgileri gibi veriler yansıtılabiliyor. Bu bilgiler ekrana istenirse usb ile istenirse de uzaktan network ile gönderilebiliyor.
Kolay taşıma : Açık hava veya farklı yerlerdeki organizasyonlara taşınmak için bazı modellerde tekerlek ve kilit sistemi bulunmakta.
Akıllı Sınıflar için Dijital Kürsüler
Yeni akıllı sınıflara konumlandırılan akıllı kürsüler sayesinde dersler daha verimli hale geliyor. Bir çok üniversite de bu yenilikçi sistem kullanılmaya başladı. Dersliklerdeki akıllı dijital kürsülerin avantajlarından bazıları.
Sınıflarda bulunan akıllı kürsüler sayesinde ders notları tek tıkla ekrana yansıtılabiliyor.
Öğretmen ve öğretim görevlileri kendi laptop veya taşınabilir cihazlarını kürsü üzerindeki girişlere bağlayıp görüntülerini dokunmatik ekran veya projeksiyona tek tıkla gönderebilmekte
Video, sesli eğitim, internete bağlanma gibi bir çok multimedya özelliklerini de desteklemekte.
Dijital kürsüler üzerinde bulunan yazılımlar sayesinde çizim yapmak çok basit hale geliyor. Ayrıca bir çok ek yazılım sayesinde dersler interaktif bir şekilde işlenebliyor.
Üzerinde entegre ses sistemi bulunan kürsüler, sınıf içinde ekstra bir ses sistemine ihtiyaç duymamakta.
Windows tabanlı işletim sistemi bulunan kürsüleri kullanmak çok basit
Dersliklerin perdelerini açıp kapama, projeksiyona açıp kapama, ışık, ses kontrolü gibi bir çok otomasyonel özelliklere de sahip modelleri üretilebilmekte.
Üniversiteler için çok iyi bir eğitim referansı olarak gösterilen akıllı kürsülerin önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşması bekleniyor.
Kendi ders meteryallerini kullanabilen eğiticiler usb ile kürsü bilgisayarına veri aktarabildiği gibi kendi laptoplarını kolayca sisteme bağlayabilmekte
Eğer bir Dijital Akıllı Kürsü ihtiyacınız varsa Türkiye’ de Dijital Kürsü üretiminde ilk olma ünvanına sahip firmamızdan bilgi alabilirsiniz. Bizimle iletişim kurmak için tıklayın.