Yeni bir Digital Signage sistemi kurmayı planlıyorsunuz fakat ekranlar için en iyi yer neresi karar veremiyorsanız bu rehber, kafanızdaki soru işaretlerini kaldırabilir.
Her mekan mimari olarak farklı yapıya sahip olsa da temel amaçları aslında aynıdır. Kurulacak olan Digital Signage sisteminden en iyi verimi elde edebilmek için ekranları ortamdaki en görünür alanlara yerleştirmek gerekir.
1. Kalabalık ve İnsan Trafiğinin Fazla Olduğu Alanları Seçin
Mekanınızdaki en kalabalık yer neresi ve insanlar en çok hangi alanda toplanıyorlar düşünün. İnsanların en çok bulunduğu alanlara ekranlarınızı yerleştirin. Sürekli giriş çıkış yapılan hareketli bölgeler, bekleme alanları gibi yerler en iyi seçim olabilir.
Sürekli giriş çıkış yapılan ve geçiş sağlanan alanlarda ekranlardaki içeriklerin daha hızlı değişmesi gerekir. İçerik tasarımlarınızı buna göre belirlemelisiniz eğer ekran giriş çıkış yapılan bir alandaysa bu alanlardaki içeriklerin hızlı değişen türde olmaları gerekir çünkü bir insanın ekranın önünden geçiş süresi sadece bir kaç saniye zaman alır. Bu zaman zarfında göndermek istediğiniz mesajı almalarını sağlamak için içerik geçişlerinin de önemi büyüktür.
Bunun yanında bekleme salonu gibi yerlerde ise durum biraz daha farklıdır bu tip yerlerde kullanılan içerikler daha yavaş geçen ve konuyu daha uzun anlatan türden olabilir çünkü orada bekleyenlerin zaten izleyecek kadar yeterli zamanı vardır.
2. Dijital Ekranları Göz Seviyesinde Konumlandırın
Ekranlarınızı insanların rahat görebileceği ölçüde konumlandırmanız gerekir. Ekranlar içerik bakımından muhteşem olsa bile rahat görünür alanlarda olmazsa yapılan bilgilendirmenin hiç bir etkisi olmaz.
Ekranları yerleştirirken yükseklik ve görüş açısı gibi unsurları göz önünde bulundurmak gerekir. İçerikler göz seviyesinde, kolay okunabilir, izlenebilir ve doğal yollardan keşfedilebilir şekilde sergilenmelidir. Eğer ekranlar görüş açısı dışında ise görmek için eğilmeleri veya yükselmeleri gerekebilir bu gibi durumların önüne geçmek için konumu iyi analiz ederek en uygun seviyeye getirmek gerekir. Gerekirse farklı boylarda insanlara test ettirerek düzgün görünüp görünmediğini anlayabilirsiniz.
3. Wifi veya Kablo Bağlantısını İyi Kurgulayın
Ekranlarınızı konumlandıracağınız yerlerdeki network bağlantısını nasıl sağlayacağınızı baştan planlamalısınız. Eğer Wifi kullanacaksanız çekim alanını önceden etüt ederek Wifi router ları gerekirse daha sık aralıklarla kullanmak gerekebilir. Çünkü bazı ekran tipleri metal kabin içerisinde bulunabiliyor ve bu da çekim gücünü azaltabiliyor bunun yanında yüksek gerilim kabloları gibi manyetik alanlar wifi sinyallerini de engelleyebiliyor.
Kablosuz ağda bazı sorunlar saptarsanız kablolu sistem de kullanabilirsiniz çünkü hemen her digital signage oynatıcısı ethernet bağlantısını desteklemektedir. Eğer ekranlarınızı uzaktan açma-kapatma planınız varsa, Wake on lan lan üzerinden açma sinyali gönderme özelliği de sadece kablolu bağlantı da kullanılabildiği için bu durumu da göz ardı etmemek gerekir. Digital signage sisteminde eğer wifi router larınız kaliteli sinyal yaymıyorsa en verimli bağlantı şekli kablodur.
4. Profesyonel Kurulum Hizmetlerinden Yararlanın
Yukarıdaki kurulum süreçleri size karmaşık geldiyse veya bu alanda daha önceden deneyiminiz yoksa anahtar teslim çözümler sunan firmaları tercih edebilirsiniz. Uzun yıllardır Türkiye’ de Temas Teknoloji olarak anahtar teslim Digital Signage hizmeti vermekteyiz. Digital Signage projeleriniz için fiyat almak ve ücretsiz kşf hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.