Son yıllarda ses ve görüntü sistemleri kullanılarak eğitimle ilgili büyük teknolojik atılımlar yapıldı.
Eskiden, sadece basit bir akıllı tahta çözümü üzerinden giden akıllı sınıf mantığı hızlı bir şekilde değişmeye başladı.
Günümüzdeki sınıflarda artık iletişim, interaktif çözümler ve geriye yönelik tekrarlama sistemlerine olan ihtiyaçtan dolayı çok fazla önem kazanıyor.
Peki kullanılan AV sistemleri ne gibi yenilikler getiriyor
-Artık bir öğretim görevlisi veya alanında uzman bir konuşmacı derse, uzaktan katabiliyor, bir görüntülü konferans sistemi kullanarak ders içinde mini bir seminer uygulanabiliyor.
-Bir öğrenci ders kayıt sistemi sayesinde daha önce katıldığı veya katılamadığı bir dersi okulun portalınden rahatlıkla izleyebiliyor. Öğrenci görüntülü konuşma ile derse katılabiliyor ve kullandığı materyali elektronik olarak kendi bilgisayarına indirebiliyor
-Bir öğretmen kendi çalışma ortamını(Laptop, USB, A4 Kağıtları…) sınıfa getirip, bir projeksiyon veya ekran üzerinden yayınlayabiliyor. Tüm bu sistemler sınıflara konumlandırılan dijital kürsülerde birleştirilebiliyor.
-Daha büyük sınıflarda öğretim görevlilerinin öğrenciler tarafından rahat bir şekilde duyulması için sınıflara ses sistemi ekleniyor. Bu ses sistemleri öğretim görevlilerinin taşınabilir bilgisayarlarına bağlanabiliyor.
-Hocaların sınıf ortamını rahat kontrol edebilmesi için projeksiyon perdesi, normal perde, ışıklar ve iklimlendirme otomasyon sistemine ekleniyor. Bu durumda hoca sınıfı tek tuşla projeksiyon moduna alınca ışıklar kısmen kapanıyor, perdeler otomatik iniyor ve projeksiyon çalışmaya başlıyor. Bunun gibi bir çok senaryo oluşturulabiliyor.
-Bir dersin veya seminerin internet üzerinden canlı yayınlanması için imkan sağlanıyor